Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

6 Συμβουλές για να φορτίσετε το κινητό σας στο άψε σβήσε

1 min read
Fast charge1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σας έχει τύχει ποτέ να περιμένετε ώρες ατελείωτες για να φορτίσετε το κινητό σας. Ε λοιπόν σήμερα θα σας δείξουμε πως να φορτίσετε το κινητό σε χρόνο dt!

Για αρχή θα πρέπει να ξέρετε ότι η ενσύρματη φόρτιση είναι πάντοτε ταχύτερη από την ασύρματη φόρτιση. Συνήθως, τα τηλέφωνα Android επιτυγχάνουν την υψηλότερη ταχύτητα φόρτισης μέσω USB-C, φτάνοντας συχνά ταχύτητες άνω των 20 W. Αντίθετα, η ασύρματη φόρτιση συνήθως περιορίζεται στα 10 έως 15 W.

Επιπλέον, το USB-C θεωρείται γενικά πιο αξιόπιστο από την ασύρματη φόρτιση. Οι ασύρματοι φορτιστές βασίζονται σε ακριβή ευθυγράμμιση πηνίου για αποτελεσματικότητα και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ένα ελαφρύ χτύπημα να μετατοπίσει το τηλέφωνό σας ή να το χτυπήσει εντελώς από τον φορτιστή. Ενώ τεχνολογίες όπως το Qi2 με μαγνητικό κλείδωμα στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, το USB-C παραμένει η πιο στιβαρή και αξιόπιστη επιλογή.

1. Απενεργοποιήστε το smartphone σας (αν είναι δυνατόν) για μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτισης

Fast Charging 1536x768 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση ρεύματος είναι να απενεργοποιήσετε εντελώς το τηλέφωνό σας. Ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένο, θα πρέπει να φορτίζει στη μέγιστη ταχύτητά του. Επομένως, όταν συνδέεται σε κατάλληλο φορτιστή (όπως αναλύεται στην επόμενη ενότητα), αυτό προσφέρει το ταχύτερο σενάριο φόρτισης. Το μειονέκτημα, φυσικά, είναι ότι χάνετε τη δυνατότητα παρακολούθησης της προόδου φόρτισης και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές ή να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις.

2. Φορτίστε το κινητό σας απευθείας από την πρίζα παρά από τον υπολογιστή ή το Power Bank

Fast charge3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βασικά, σκεφτείτε το φορτιστή του τηλεφώνου σας σαν έναν κινητήρα αγωνιστικού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων. Είναι κατασκευασμένος για να παρέχει τη μέγιστη ισχύ που χρειάζεται το τηλέφωνό σας για ταχεία φόρτιση. Άλλες συνδέσεις, όπως οι θύρες USB και τα power banks, μοιάζουν περισσότερο με τους κανονικούς κινητήρες αυτοκινήτων – μπορεί να λειτουργούν, αλλά δεν θα σας προσφέρουν την ίδια ταχύτητα ή την ίδια εγγύηση ασφάλειας.

Έτσι, για την καλύτερη, ταχύτερη και πιο αξιόπιστη εμπειρία ενσύρματης φόρτισης, χρησιμοποιήστε τον ειδικό φορτιστή του τηλεφώνου σας όποτε είναι δυνατόν.

3.Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής ισχύος για ταχύτερη ταχύτητα φόρτισης

Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Στις περισσότερες συσκευές Android, ονομάζεται Εξοικονόμηση μπαταρίας, αλλά η ονομασία μπορεί να είναι διαφορετική στο τηλέφωνό σας. Αυτή η λειτουργία βοηθά στην εξοικονόμηση μπαταρίας απενεργοποιώντας ορισμένες λειτουργίες και δραστηριότητες στο παρασκήνιο, κάνοντας το τηλέφωνό σας να διαρκεί περισσότερο πριν χρειαστεί να το φορτίσετε ξανά.

Στο τηλέφωνό σας, η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα, όπως να κάνει την οθόνη σας να σβήνει πιο γρήγορα, να μειώνει τη δραστηριότητα συγχρονισμού στο παρασκήνιο, να μεταβαίνει από 5G σε 4G και να περιορίζει τις εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια.

4. Απενεργοποίηση αχρείαστων λειτουργιών

Ενώ η οθόνη και ο επεξεργαστής ενός τηλεφώνου καταναλώνουν πολλή ενέργεια, η ασύρματη τεχνολογία μπορεί επίσης να καταναλώνει σημαντική ποσότητα, ειδικά αν το τηλέφωνό σας κατεβάζει συχνά αρχεία ή αναζητά διαθέσιμα δίκτυα.

Ο απλούστερος τρόπος απενεργοποίησης των ασύρματων ραδιοσυχνοτήτων είναι η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι πάντα η ιδανική λύση. Η λειτουργία πτήσης συνήθως απενεργοποιεί όχι μόνο τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αλλά και τα Wi-Fi και Bluetooth. Αυτό μπορεί να είναι κομματάκι πρόβλημα ιδίως αν χρησιμοποιείτε ασύρματα ακουστικά ή αν χρειάζεστε να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της Λειτουργίας πτήσης ή να χρησιμοποιήσετε τις Γρήγορες ρυθμίσεις για να απενεργοποιήσετε μεμονωμένα συγκεκριμένες ραδιοσυχνότητες που δεν χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, μπορείτε πιθανότατα να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, εκτός αν το χρειάζεστε για hotspots ή το Android Auto.

5. Αποφύγετε τη χρήση του smartphone σας όταν το φορτίζετε

Αξίζει να τονιστεί ότι όσο περισσότερες εργασίες εκτελεί το τηλέφωνό σας, τόσο περισσότερη ενέργεια θα καταναλώνει. Αν είναι δυνατόν, βρείτε κάτι άλλο για να απασχολείτε το χρόνο σας, εκτός αν είναι απαραίτητο να απαντάτε σε σημαντικές κλήσεις και μηνύματα. Η ενασχόληση με δραστηριότητες που απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, όπως η αναπαραγωγή τρισδιάστατων παιχνιδιών όπως το Fortnite ή το PUBG Mobile, μπορεί να αποφορτίσει σημαντικά την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

6. Διατηρήστε το τηλέφωνό σας σε ιδανική θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της φόρτισης

Το καλύτερο εύρος θερμοκρασίας για τη φόρτιση του τηλεφώνου σας είναι μεταξύ 10 και 30°C (50 και 86°F). Για να διασφαλίσετε ότι το τηλέφωνό σας παραμένει σε αυτό το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας, μετακινήστε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, η τοποθέτησή του κοντά σε ανεμιστήρα ή η αφαίρεσή του από τη θήκη του, ειδικά αν η θήκη είναι μονωτική, όπως μια δερμάτινη θήκη πορτοφολιού. Λάβετε υπόψη σας ότι το τηλέφωνό σας θερμαίνεται φυσικά κατά τη διάρκεια της φόρτισης, οπότε αν βρίσκεται ήδη σε θερμοκρασία κοντά στο ανώτατο όριο, η φόρτιση μπορεί να το ωθήσει έξω από την ιδανική ζώνη.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να σας δώσαμε λύσεις για το πως να φορτίσετε πιο γρήγορα το κινητό σας.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα Tips μόνο εδώ στο techlog.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα