Ο Zuckerberg χάνει 7 δισεκατομμύρια δολάρια καθως εταιρείες μποϊκοτάρουν το Facebook

Ο Mark Zuckerberg μόλις έγινε φτωχότερος κατά 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από το μποϊκοτάζ που επέβαλαν πολλές εταιρείες σε διαφημίσεις τους στη Facebook Inc.

Το μερίδιο της εταιρείας μειώθηκε κατά 8,3% την Παρασκευή, αφού και η Unilever, ένας από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στον κόσμο αποφάσισε να σταματήσει να ξοδεύει χρήματα σε διαφημίσεις στο Facebook φέτος.

Η πτώση της τιμής της μετοχής του Facebook μείωσε την αγοραία αξία του και κατέβασε την καθαρή αξία του Zuckerberg στα 82,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires . 

Εταιρείες από την Verizon Communications Inc. έως την Hershey Co. έχουν επίσης σταματήσει τις διαφημίσεις στα κοινωνικά μέσα μετά και από δηλώσεις ότι το Facebook απέτυχε να ελεγξει επαρκώς τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του. 

Η Coca-Cola Co. δήλωσε επίσης ότι θα διακόψει όλες τις πληρωμένες διαφημίσεις σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Ωστόσο ο Zuckerberg ανακοίνωσε ότι το Facebook θα προσθέσει μια ρήτρα σύμφωνα με την οποία δεν θα επιτρέπονται διαφημίσεις η οποιαδήποτε άλλη προβολή σε κατι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο και επιβλαβές για το ευρύ κοινό.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950