27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Realme C3: Unboxing, Hands-on, Review [VIDEO]

2 min read
realme c3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τελικά νομίζω ότι ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε εδώ στο αρχηγείο του techlog.gr και όπως καταλάβετε και από τον τίτλο του άρθρου, το unboxing του Realme C3 είναι πλέον γεγονός.

Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να σας πούμε ανεπιφύλακτα είναι ότι η συσκευή είναι ότι ακριβώς ζητάει ένας μέσος χρήστης χωρίς πολλές απαιτήσεις, που θέλει πολύ απλά να κάνει τη δουλειά του όμορφα κι ωραία χωρίς πολλά πολλά αλλά και χωρίς να κάνει κάποιο σκόντο στις απαιτήσεις του.

Από τη στιγμή που πιάνεις το συγκεκριμένο κινητό στα χέρια το ερωτεύεσαι, ίσως αυτό το Frozen Blue, να μας θύμισε και λίγο καλοκαιράκι που ήδη μας χτυπάει την πόρτα αλλά και λίγο το κύμα που σκάει στην ακροθαλασσιά, αφού ο μοναδικόςτου αυτός σχεδιασμός δεν μπορεί να περάσει απαρητήρητος.

Ας δούμε όμως παρακάτω τι ακριβώς είναι το Realme C3.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Η 5000 mAh υψηλής χωρητικότητας μπαταρία σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά πλεονεκτήματα και το hardware  και software σας κάνει απλά να ξεχάσετε να το φορτίσετε.

6.5” Πλήρης οθόνη: Μία μεγάλη οθόνη HD 6,5’’ με μία υψηλή αναλογία οθόνης/σώματος 89,8% παρέχει καθαρή και καθηλωτική εμπειρία, είτε πρόκειται για διάβασμα είτε για παρακολούθηση ταινιών είτε για παιχνίδια. 

Το πρώτο MTK MediaTek Helio G70 SoC στον κόσμο: Το realme C3 τροφοδοτείται από το 12nm Octa-Core MediaTek Helio G70, που μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 2.0GHz και να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όλους τους τομείς.

1. Σχεδιασμός

Το Realme CE είναι εξοπλισμένο με μία οθόνη 6,5’’ 20:9 και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να απολαύσει πιο πολύ οθόνη με λιγότερη οπτική ενόχληση και προσφέροντας εξαιρετική εμπειρία σε παιχνίδι, ήχο και video.

Η οθόνη του realme C3 υιοθετεί έναν πρόσφατα αναβαθμισμένo mini-drop σχεδιασμό και ενώνει δημιουργικά όλα τα εξαρτήματα με την περιοχή της selfie καμερας να μειώνεται κατά 30,9% και αναλογία οθόνης στο 89,8% επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν λιγότερη οπτική ενόχληση ενώ απολαμβάνουν τις ανέσεις που παρέχει η μεγάλη οθόνη 6,5’’

Η οθόνη είναι ανθεκτική στις γρατσουνιές και δαχτυλιές με προστασία Corning Gorilla Class 3 ενώ βγαίνει σε 2 παραλλαγές Blazing Red & Frozen Blue.

Το τηλέφωνο είναι ανθεκτικό στο νερό όπως λέει η εταιρεία χωρίς όμως να αναφέρει προστασία IP εμείς πάντως δεν το βουτήξαμε μέσα στο νερό να ξέρετε.

2. Κάμερες

Όσον αφορά τις κάμερες το Realme C3 διάθτει τριπλή διάταξη κάμερας στο πίσω μέρος με μια κύρια κάμερα 12MP, με διάφραγμα f / 1.8 και εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος pixel στα 1,25μm οπου εξασφαλίζει αρκετό φως και κάνει τις φωτογραφίες σας πιο καθαρές και πιο φωτεινές. Διαθέτει επίσης φακό πορτρέτου και φακό macro στα 2MP. Επιπλέον, η συσκευή υποστηρίζει PDAF που κάνει την εστίαση πιο γρήγορη και ακριβή ενώ το 4x Ζοομ επιτρέπει επίσης στους χρήστες να τραβήξουν μια καθαρή φωτογραφία από μεγάλη απόσταση.

Στο μπροστινό μέρος, διαθέτει κάμερα 5MP selfie που υποστηρίζει λειτουργία AI, HDR και λειτουργία πορτραίτου.

Ο φακός πορτραίτου στα 2MP υποστηρίζει ρυθμιζόμενο bokeh και σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες αλλά και να κάνει το θέμα σας πιο φυσικό είτε φωτογραφίζετε φυτά, είτε ζώα ή ανθρώπους.

3. Απόδοση

Το realme C3 διαθέτει τον πρώτο επεξεργαστή MediaTek Helio G70 τον οποίο δεν το φοράει κανένα άλλο κινητό στον κόσμο και είναι πολύ καλός από άποψη απόδοσης/τιμής για αυτήν την κατηγορία. 

Ο Helio G70 είναι ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής 12nm που φτάνει τα 2,0 GHz, καθιστώντας τον έναν από τους ταχύτερους και πιο αποδοτικούς στην κατηγορία του. Είναι ιδανικός για τον μέσο χρήστη και προσφέρει αρκετά ικανοποιητική απόδοση και στο παιχνίδι σε συνδυασμό με την ARM Mali-G52 GPU.

H βαθμολογία του στο Antutu είναι πάνω από 193.000 μονάδες.

Επιπλέον, το realme C3 διαθέτει την τεχνολογία παιχνιδιών MediaTek για βελτιστοποίηση της καθυστέρησης δικτύου. Εκτός από την παροχή χαμηλού λανθάνοντος χρόνου δικτύου, η τεχνολογία παρέχει μια πιο σταθερή συνολική εμπειρία και λύνει το πρόβλημα της καθυστέρησης στο παιχνίδι. Το realme C3 είναι εξοπλισμένο επίσης με το Display Latency Optimization του Helio G70, το οποίο δίνει ταχύτερο χρόνο απόκρισης, ακριβέστερο έλεγχο οθόνης και έτσι αυξάνει την ομαλότητα της ροής της οθόνης αφής.

Το τηλέφωνο διαθέτει διπλό Wi-Fi, επιτρέποντας στο τηλέφωνο να αλλάζει απρόσκοπτα στη βέλτιστη ζώνη επιτυγχάνοντας ταχύτερη σύνδεση ενώ υποστηρίζει επίσης κλήσεις και χρήση δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν δεδομένα ταυτόχρονα.

Βελτιώνοντας περαιτέρω την οπτική εμπειρία, το Helio G70 διαθέτει κορυφαία ποιότητα εικόνας True Color με καλύτερη αντίθεση στην οθόνη, πιο φωτεινή έξοδο και πιο καθαρή εικόνα, ενώ παίζετε κάποιο παιχνίδια ή παρακολουθείτε κάποιο βίντεο.

Το realme C3 είναι διαθέσιμο σε 2 παραλλαγές 3 + 32 GB, 4 + 64 GB και είναι επίσης εξοπλισμένο με υποδοχές 3 καρτών δύο για κάρτες SIM και μία για κάρτα microSD (έως 256 GB), όμως και οι δύο έχουν μνήμη RAM LPDDR4X που σε σύγκριση με την LPDDR3, η απόδοση γραφικών βελτιώνεται κατά 20% και η απόδοση RAM κατά 100%.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 5000mAh με εξαιρετικά πλεονεκτήματα και hardware και software και υποστηρίζει και ειδική αντίστροφη φόρτιση OTG, πάντως εμάς μας άφησε την αίσθηση ότι τελειώνει σχετικά γρήγορα, (μάλλον πιθανόν γιατί είχαμε ψιλολιώσει στο PUBG). Ο φορτιστής είναι 10W.

Δείτε παρακάτω κάποιες ενδιαφέροντες μετρήσεις από τα επίσημα στοιχεία της Realme.

Αποτελέσματα διάρκειας μπαταρίας

ΑναμονήΚλήσειςPUBGΜουσική OnlineΤαινίες Online
Διάρκεια μπαταρίας(ώρες)727,7 ώρες43,9 ώρες10,6 ώρες19,4 ώρες20, 8 ώρες

4. realme UI

Το realme UI βασίζεται σε Android 10 και ColorOS 7 και θα λέγαμε ότι προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία αφού είναι εύκολο και διασκεδαστικό στη χρήση αφήνοντας μία πολύ καλή αίσθηση.

Είναι απλό αλλά όχι βαρετό εμπνευσμένο από τον καθημερινό τρόπο ζωής της νέας γενιάς, ενώ έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη 4 πράγματα – χρώματα συστήματος, εικονίδια, ταπετσαρίες και κινούμενα σχέδια.

Όσον αφορά τα χρώματα, το realme UI χρησιμοποιεί χρώματα υψηλού κορεσμού και υψηλής φωτεινότητας για την κατασκευή ενός αυθεντικού συνδυασμού χρωμάτων, προσφέροντας μια αίσθηση ζωντάνιας και φρεσκάδας.

Οι χρήστες όχι μόνο μπορούν να αλλάξουν το σχήμα και το μέγεθος των εικονιδίων, αλλά μπορούν επίσης να αλλάξουν το εσωτερικό μέγεθος γραφικών των εικονιδίων.

Για να ταιριάζει με τα ζωντανά εικονίδια της εφαρμογής, το realme UI φέρνει επίσης 11 νέες ταπετσαρίες εμπνευσμένες από φυσικά στοιχεία τα οποία είναι πράγματι ένα τέλειο ταίριασμα για το συνδυασμό χρωμάτων.

Όσον αφορά την κινούμενη εικόνα του συστήματος, το realme UI είναι εξοπλισμένο με την τελευταία μηχανή κινούμενης εικόνας, η οποία βελτιώνει την ευκολία της οθόνης. Εν τω μεταξύ, έχει γίνει μεγαλύτερη βελτιστοποίηση στις λεπτομέρειες του animation, καθιστώντας το εξαιρετικά δροσερό και ευχάριστο.

Το Dual Mode Music Share είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν δύο χρήστες προσπαθούν να απολαύσουν το ίδιο βίντεο ή τραγούδι ταυτόχρονα από την ίδια συσκευή. Μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά και ένα ενσύρματο ακουστικό, έτσι ώστε και οι δύο να ακούσετε το ίδιο τραγούδι που παίζεται από το ίδιο smartphone. Αυτή η λειτουργία υποστηρίζεται εάν ένας χρήστης ακούει μουσική σε Bluetooth και ενσύρματα ακουστικά ταυτόχρονα όπως επίσης κι εάν ένας χρήστης είναι σε κλήση μέσω Bluetooth και ο άλλος ακούει μουσική μέσω της ενσύρματης συσκευής.

Η νέα λειτουργία εστίασης σας βοηθά να συγκεντρωθείτε και να χαλαρώσετε, χωρίς να αποσπαστεί η προσοχή από το τηλέφωνό σας. Η ενεργοποίηση της “Λειτουργίας εστίασης” μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να απομονωθούν από τον εξωτερικό κόσμο με χαλαρωτική μουσική.

Επιλεγμένο στιγμιότυπο οθόνης με 3 δάχτυλα
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε 3 δάχτυλα, να πατήσετε παρατεταμένα στην οθόνη σας και μετά να σύρετε για να καταγράψετε το επιλεγμένο τμήμα της οθόνης.

Προστασία προσωπικών πληροφοριών
Ενεργοποιώντας την “Προστασία προσωπικών πληροφοριών” στο realmeUI, το σύστημα θα παρέχει κενές σελίδες πληροφοριών όταν οι εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη διασφαλίζοντας το προσωπικό σας απόρρητο και τη διαρροή οποιαδήποτε πληροφοριών.

Σκοτεινή λειτουργία
Η ενσωματωμένη σκοτεινή λειτουργία ενσωματώνεται όμορφα στο πραγματικό περιβάλλον χρήστη. Είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με τις περισσότερες εφαρμογές, το φόντο της εφαρμογής αλλάζει από το φως στο σκοτάδι όταν είναι ενεργοποιημένη η σκοτεινή λειτουργία. Σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε τη Σκοτεινή λειτουργία ώστε να απενεργοποιείται αυτόματα κατά την ανατολή και να ενεργοποιείται κατά το ηλιοβασίλεμα.

Ομαλότητα: 
Ο χρόνος εκκίνησης εφαρμογής μειώνεται κατά 25%. 
Συνολική αύξηση της ομαλότητας 20%

Διάρκεια ζωής μπαταρίας:
Όλη η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυξάνεται κατά 10%. 
Μείωση της κατανάλωσης σε αναμονή κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά 35%

Απόδοση: 
Μείωση καθυστέρησης απόκρισης αφής κατά 35%.
Η απόδοση των παιχνιδιών αυξάνεται κατά 20%

5. Προδιαγραφές

Χρώματα
Frozen Blue
Blazing Red

Οθόνη
Μέγεθος: 6.5 inches
Αναλογία οθόνης: 89.8%
Resolution: HD+ 720*1600
Προστασία: Corning Gorilla Glass 3

Μέγεθος & Βάρος
164.4mm*75.0mm*8.95mm
195g

Μπαταρία
5000mAh (typical value)

Αποθηκευτικός χώρος
3GB RAM + 32GB ROM
4GB RAM + 64GB ROM

Κάμερες
Κύριος φακός:12MP, PDAF, f/1.8 διάφραγμα,
HDR, Nightscape, Chroma Boost, Slo-mo(480P 120fps),

Portrait:2MP, f/2.4 Aperture, Portrait Mode ,

Μάκρο κάμερα : 2MP

AI Front Camera, 5MP , AI Beautification , HDR Panoramic View, Timelapse

Video,
720p / 1080p, 30fps

Απόδοση
MediaTek Helio G70
12nm production process
2.0Ghz
Storage expandable up to 256GB

Συνδεσιμότητα
SIM Card Type: Dual nano-sim cards
microSD Expansion/Triple Slot
VoLTE \Wireless:
Supports 2.4G Wi-Fi
Supports Bluetooth 5.0

Αισθητήρες
GPS/Beidou/ Galileo/Glonass/A-GPS
Magnetic Induction Sensor
Light Sensor
Proximity Sensor Gyro-meter
Accelerometer Sensor
OTG

Σύστημα
realme UI βασισμένο σε Android 10

Στο κουτί θα βρείτε

5V2A Adapter*1
Micro USB Cable*1
Σημαντικό βιβλίο οδηγιών with Κάρτα Εγγύησης*1
Quick Guide*1
SIM Card Tool*1
Screen Protect Film*1

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες σχετικά με το συγκεκριμένο τηλέφωνο

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα