26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Υπερυπολογιστές στην Ευρώπη πέφτουν θύματα cryptomining

1 min read
cryptomining | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Cryptomining hacks δεν είναι κάτι καινούργιο στην τεχνολογία και στην κυβερνοασφάλεια.

Ωστόσο τα πρόσφατα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε συστοιχίες υπερυπολογιστών στο Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου ARCHER, του bwHPC και του πανεπιστήμιου Ludwig-Maximilians του Μονάχου εγείρουν έντονες ανησυχίες καθώς σύμφωνα με το ZDnet και το Engaget παρατηρήθηκε ότι είχαν μολυνθεί με το cryptominer (κακόβουλο λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων) Monero.

Η εταιρεία ασφάλειας Cado Security ανακάλυψε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας παραβιασμένες συνδέσεις SSH από πανεπιστήμια στον Καναδά, την Κίνα και την Πολωνία, χρησιμοποιώντας παρόμοια ονόματα αρχείων κακόβουλου λογισμικού, την ίδια ευπάθεια και κοινόχρηστους πόρους που αυτό δείχνει ότι όλα αυτά είναι έργο ενός κακόβουλου χάκερ από Κινέζικες IP ο οποίος μόλυνε τα συστήματα με το malware για να κάνει τη “βρωμοδουλειά” του.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ ενώ η χρησιμοποίηση τέτοιων υπερυπολογιστών είναι ότι πρέπει για κάτι τέτοιο.

Ωστόσο το ανησυχητικό στην όλη ιστορία είναι ότι σε αυτούς τους υπερυπολογιστές ήταν εναποθεμένα πολλά ερευνητικά έγγραφα και μελέτες για την καταπολέμηση του COVID-19 τα οποία ίσως έχουν εκτεθεί.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα