29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei, Qualcomm και Samsung Electronics ανακοινώνουν το MPEG-5 EVC

1 min read
mpeg 5 evc | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το MPEG-5 EVC είναι ένα νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο επόμενης γενιάς για τη βιομηχανία πολυμέσων

Η Huawei Technologies Co., Ltd, η Qualcomm Incorporated και η Samsung Electronics Co., Ltd, ανακοίνωσαν το νέο πρότυπο MPEG-5 Essential Video Coding (EVC) – ένα νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές και τεχνικές ανάγκες της βιομηχανίας μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το πρότυπο αυτό θα προσφέρει μεγαλύτερη συμπίεση και αποδοτικότητα σε σχέση με το προηγούμενο MPEG-4 έτσι ανοίγει ο δρόμος για περιεχόμενο 4K, 8K, VR, AR και HDR στο ίδιο επίπεδο ποιότητας αλλά με χαμηλότερο bandwith.

Οι τρεις βασικοί συντελεστές αυτής της πρόσφατα τυποποιημένης τεχνολογίας οι Huawei, Qualcomm και Samsung θα εργαστούν για την περαιτέρω προώθηση αυτής της τεχνολογίας στη βιομηχανία πολυμέσων ενώ κάποια στιγμή θα ανακοινώσουν τους αντίστοιχους όρους άδειας χρήσης που καλύπτουν το πρότυπο MPEG-5 EVC.

Σχετικά με το MPEG-5 EVC

Το πρότυπο MPEG-5 EVC είναι ένα πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο για το ISO / IEC Moving Picture Experts Group (MPEG) και η γραπτή περιγραφή του προτύπου κατοχυρώθηκε σε μορφή FDIS (Final Draft International Standard) επίσημα στα τέλη Απριλίου 2020.

Ο κύριος στόχος του προτύπου EVC είναι να παρέχει σημαντικά βελτιωμένη ικανότητα συμπίεσης έναντι των υφιστάμενων προτύπων κωδικοποίησης βίντεο και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο σε συνδυασμό με το 5G αφού θα επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών βίντεο υψηλής ποιότητας με υψηλότερη συμπίεση άρα μικρότερα αρχεία και κατανάλωση χαμηλότερου bandwith.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα