26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Xiaomi δηλώνει ότι ο Mi Browser είναι ασφαλής και ότι εταιρεία δεν συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών

1 min read
Xiaomi Mi Store UK1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο του Forbes, ανέφερε ότι η Xiaomi και συγκεκριμένα από τους browser της συλλέγει δεδομένα περιήγησης .

35458ef6 5361 4700 95d8 7de0820681d0 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η δημοσίευση του Forbes αναφέρει ότι το Mi Browser της Xiaomi συλλέγει πληροφορίες όπως ιστότοπους που επισκέφτηκε ο χρήστης, ερωτήματα μηχανών αναζήτησης και στοιχεία που προβάλλονται στη ροή ειδήσεων του προγράμματος περιήγησης, ενώ η έκθεση αναφέρει ότι η εταιρεία συλλέγει αυτά τα δεδομένα ακόμη και όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Η Xiaomi αρνείται όλους αυτούς τους ισχυρισμούς και δηλώνει ότι το απόρρητο του χρήστη είναι η κορυφαία προτεραιότητα της εταιρείας

Μετά τις εν λόγω αναφορές, η εταιρεία απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς αρνούμενη όλες τις πληροφορίες που δημοσίευσε το Forbes. Η εταιρεία δηλώνει ότι είχε πάντα το απόρρητο των χρηστών και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές της. Η εταιρεία εξήγησε τις πρακτικές συλλογής δεδομένων σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Επιπλέον, η εταιρεία δηλώνει ότι οι χρήστες δεν πρέπει να πιστεύουν σε «λανθασμένες ειδήσεις» που έρχονται να υποβαθμίσουν τη φήμη της.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της εταιρείας, η Xiaomi συλλέγει δύο τύπους δεδομένων: Συγκεντρωτικά δεδομένα στατιστικών χρήσης και συγχρονισμός δεδομένων περιήγησης χρήστη. Το πρώτο περιλαμβάνει πληροφορίες συστήματος, προτιμήσεις, χρήση λειτουργιών διεπαφής χρήστη, ανταπόκριση κ.λπ. Σύμφωνα με την εταιρεία, πολλά mainstream προγράμματα περιήγησης κάνουν το ίδιο ενώ το τελευταίο περιλαμβάνει πληροφορίες όπως την περιήγηση στο ιστορικό δεδομένων που συγχρονίζεται όταν συνδέεται ο χρήστης και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία συγχρονισμού δεδομένων.

Επιπλέον, η εταιρεία δηλώνει ότι δεν συλλέγει πληροφορίες προγράμματος περιήγησης ή ιστορικό ενώ βρίσκεται σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Για να αποσαφηνίσει τα πράγματα, η εταιρεία μοιράστηκε τον κωδικό λογισμικού του προγράμματος περιήγησης ως απόδειξη.

Προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς θα προχωρήσει αυτή η υπόθεση. Εάν αισθάνεστε ανασφαλείς με το Mi Browser, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση άλλων προγραμμάτων περιήγησης μέσω του Google Play Store.

Είναι περίεργο να βλέπουμε τέτοιες αναφορές να έρχονται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του MIUI 12. Με το νέο λογισμικό, η εταιρεία υπόσχεται ένα νέο επίπεδο ασφάλειας με μια σειρά από νέες δυνατότητες και ακόμη εστιάζοντας ιδιαίτερα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα