26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έρχεται η δυνατότητα ανανέωσης των drivers της GPU στα smartphones

1 min read
qualcomm snapdragon 865 gpu driver updates1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

“Παρόμοια με του χρήστες των PC οι χρήστες smartphone θα είναι σε θέση να ενημερώνουν τους drivers της κάρτας γραφικών GPU τους πιο συχνά και να επωφελούνται από πιθανών αυξανόμενες επιδόσεις.

Η Qualcomm σε συνεργασία με την Google ανέπτυξε ένα εργαλείο σχεδίασης γραφικών που ονομάζεται Android GPU Inspector. Σύμφωνα με την Qualcomm, το  Android GPU Inspector επιτρέπει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να αναλύσουν την απόδοση των παιχνιδιών τους στη GPU Adreno και αναλόγως να κάνουν κάποιες βελτιώσεις.

Μιλώντας για βελτιστοποιήσεις, η Qualcomm ισχυρίζεται ότι η Google και ένας συνεργάτης παιχνιδιών που χρησιμοποιεί την GPU Inspector Android σε Pixel 4 XL κατάφερε να μειώσει τη χρήση της GPU κατά 40%.

Η Qualcomm θα παρέχει έγκαιρη πρόσβαση σε δοκιμαστικούς drivers beta για τους προγραμματιστές . Η όλη ιδέα των ενημερωμένων προγραμμάτων οδήγησης καθιστά δυνατή τη βελτιστοποίηση και παροχή συμβουλών από τα στούντιο παιχνιδιών και την παροχή συμβουλών στην Google και την Qualcomm για την ενίσχυση των οδηγών πιο γρήγορα από ποτέ.

Οι ενημερώσεις του προγράμματος οδήγησης της GPU της Qualcomm αρχικά θα περιορίζονται στα μοντέλα Google Pixel 4 και Pixel 4 XL, Samsung Galaxy S10 και Samsung Galaxy Note10. Παραδόξως, κανένα από τα αποκαλούμενα smarthphonemτυχερών παιχνιδιών δεν περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα. Η θέση αναφέρει ότι περισσότερες συσκευές θα προστεθούν αργότερα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μια αλλαγή που επικεντρώνεται στις GPU, θα μπορούσαμε να περιμένουμε οι κατασκευαστές αφιερωμένων τηλεφώνων τυχερών παιχνιδιών να βρεθούν σε πραγματικό χρόνο σύντομα.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα