20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

2019 Νικητές και χαμένοι… Sony Smartphones

1 min read
gsmarena 0001 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η φετινή χρονιά στην αγορά των smartphones είχε πολλές εκπλήξεις και πολλά νέα χαρακτηριστικά.


Τι να πρωτοθυμηθούμε, τις οθόνες με υψηλό refresh rate, τους αισθητήρες 108MP, περισκοπικές κάμερες, τα πρώτα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, ταχεία φόρτιση, κυρτές γωνίες και καμπύλες οθόνες και φυσικά μεγάλες οπές.

Παρακάτω θα δούμε  πως οι κατασκευαστές και κυρίως η Sony χρησιμοποίησε αυτές τις τάσεις προς όφελός της και αν κατάφερε να εξελιχθεί στην αγορά ή να χαθεί.

Νικητής: Sony Xperia 1

Το πρώτο κινητό με οθόνη 4K OLED, υποστήριξη HDR σημαίνει ότι το Sony Xperia 1 έχει μια θέση στο πάνθεον των smartphones. Είναι επίσης το πρώτο τηλέφωνο με τριπλή φωτογραφική μηχανής της Sony, προσθέτοντας ένα τηλεφακό και έναν υπερευρυγώνιο αισθητήρα στο σύνολο και με μια ειδική εφαρμογή εγγραφής βίντεο και απεικόνισης σχεδιασμένη από τον επαγγελματικό κλάδο της Sony δίνει αναμφισβήτητα την πρωτιά σε αυτό το τηλέφωνο.

gsmarena 0011 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βέβαια κανείς δεν είναι τέλειος. Πάντως για όσους από εσάς που αγόρασαν το Xperia 1 μαζί με τα ασύρματα ακουστικά WH-1000XM3 με noise cancellation πιστεύω ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι. Η Sony κυκλοφόρησε ήδη την ενημερωμένη έκδοση Android 10 , φέρνοντας και night mode στην όμορφη αυτή OLED οθόνη.

Χαμένος: To λανθασμένο timing της Sony

Η Sony παρουσίασε το Xperia 1 τον Φεβρουάριο και τότε ναι, ήταν ένα εντυπωσιακό τηλέφωνο. Όμως μέχρι την κυκλοφορία του ήταν ήδη ξεπερασμένο. Ο ανταγωνισμός ήδη είχε οθόνες 90Hz, τις κάμερες των 48MP, τη ταχεία φόρτιση 40+ Watt τους αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων κ.λ.π.

Εξακολουθεί ωστόσο να είναι ένα υπέροχο τηλέφωνο, αλλά σίγουρα η Sony ήταν η χαμένη της ιστορίας και σίγουρα της στοίχισε στις πωλήσεις καθώς η συγκεκριμένη ναυαρχίδα στα μέσα του 2019 ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2019. Ελπίζουμε ότι η Sony θα πάρει το μάθημά της και το επόμενο έτος θα μπορέσει να συγχρονιστεί με την τάση της αγοράς.

Νικητής: Sony Xperia 5

Δεν είναι ακριβώς το compact το τηλέφωνο που περιμέναμε, αλλά το Sony Xperia 5 είναι αυτό που περνάει για “μικρό” αυτές τις ημέρες – είναι μόνο 68mm πλάτος και πραγματικά ζυγίζει λιγότερο από το XZ2 Compact. Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, φοράει το ίδιο flagship Snapdragon 855 chipset και τριπλή κάμερα 12MP όπως το Xperia 1.

gsmarena 0021 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έχει οθόνη OLED 6,1 ιντσών με ανάλυση 1080p +, διατηρώντας όμως την αναλογία διαστάσεων 21: 9, υποστήριξη HDR και επιπλέον, η σχετικά μικρή μπαταρία κατάφερε να πιάσει μια εντυπωσιακή βαθμολογία αντοχής σε διάφορες δοκιμές . Το Xperia 5 είναι κάτι το ακριβό (ακόμα και σήμερα), αλλά πραγματικά τα ασύρματα ακουστικά WF-1000XM3 βοήθησαν την τιμή να είναι πιο εύγευστη.

Νικητής: Sony Xperia 10 Plus

Το Sony Xperia 10 Plus ξεκίνησε στα € 430, αλλά έκτοτε η τιμή έχει πέσει κάτω από € 300, καθιστώντας το μια αξιοπρεπή επιλογή. Με δευτερεύουσα κάμερα 2x τηλεφακό σε μια εποχή όπου οι περισσότερες δευτερεύουσες κάμερες είναι ultrawide σας αναβαθμίζει, συν και του chipset με “μεγάλους” πυρήνες (Kryo 260 Gold στον Snapdragon 636).

gsmarena 0031 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το τηλέφωνο θα λάβει το Android 10 στις αρχές του επόμενου έτους και μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες 21: 9 στην οθόνη 6.5 “1080p. Δεν πρόκειται ωστόσο να τρομάξει τα κινεζικά τηλέφωνα με τις κάμερες των 48MP και 64MP και τα chipsets υψηλότερου επιδόσεων ωστόσο θέλουμε η Sony να προσφέρει ένα φορτιστή ισχύος 18W (δεδομένης της τιμής), αλλά γενικά το Xperia 10 Plus εξακολουθεί να είναι ένα mid-ranger κινητό

Χαμένος: Sony Xperia 10

Το Sony Xperia 10 ξεκίνησε στην τιμή των € 350 , αλλά από ότι φαίνεται η Sony δεν είναι και τόσο συγκεντρωμένη στο τι συμβαίνει στην υπόλοιπη αγορά καθώς με τον Snapdragon 630 και μια βασική κάμερα 13MP φαίνεται εντελώς ανεπαρκής σε αυτό το σημείο τιμών.

gsmarena 0041 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Την ώρα που μιλάμε η τιμή του είναι περίπου στα € 200, αλλά το chipset με τους οκτώ πυρήνες του Cortex-A53 μοιάζει να είναι αργό αλλά και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν φαίνεται να εντυπωσιάζουν. Η καταγραφή βίντεο 4K ένα εξαιρετικό ηχείο, καθώς και η αναλογία προβολής 21: 9 δεν είναι αρκετά και τελικά δεν καταφέρνουν να πουλήσουν, που αυτό είναι και το ζητούμενο.

gsmarena

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα