20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ποιο iPhone να αγοράσω; Συγκριτικό των μοντέλων της επίσημης γραμμής της Apple

1 min read
iphone 8 hero11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple επίσημα στην αγορά πουλάει 4 διαφορετικά μοντέλα iPhone με τα iPhone 11 Pro και iPhone 8 να έρχονται τόσο στην κανονική όσο και στην Plus/Max έκδοση.


Σίγουρα λοιπόν η απόφαση αγοράς ενός iPhone για κάποιον δεν είναι τόσο εύκολη.

iPhone 8 και iPhone 8 Plus

product red iphone 8 front display | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το iPhone 8 έκανε το ντεμπούτο του μαζί με το iPhone X το 2017. Αυτή την στιγμή είναι η πιο οικονομική λύση που προσφέρει η Apple. Είναι η μοναδική iPhone συσκευή επίσης που έχει ένα φυσικό Κεντρικό Κουμπί ενώ δεν έχει χαρακτηριστικά όπως η TrueDepth εμπρόσθια κάμερα. Με άλλα λόγια η βιομετρική ασφάλεια του Face ID δηλώνει απών και ο χρήστης βασίζεται αποκλειστικά στο Touch ID.

Στο εσωτερικό τους συναντούμε τον A11 Bionic επεξεργαστή που σίγουρα ακόμη και σήμερα είναι αξιόλογος από κάθε άποψη και θα συνεχίσει να είναι και μέσα στο 2020.

Επίσης η διεπαφή του χρήστη με την συσκευή παραμένει η ίδια με τα προηγούμενης γενιάς iPhone μιας και βασίζεται στο Κεντρικό κουμπί και όχι τόσο στις χειρονομίες που έφεραν οι νέες iPhone συσκευές μεταγενέστερα.

Το iPhone 8 με την 4.7 ιντσών οθόνη του είναι το μικρότερο και λεπτότερο iPhone αυτή την στιγμή στην αγορά. Επίσης είναι και το πιο οικονομικό.

Το iPhone 8 και iPhone 8 Plus λοιπόν είναι μια ιδανική επιλογή για όσους:

  • Θέλουν μια οικονομική iPhone συσκευή με αρκετά αξιόλογες επιδόσεις
  • Θέλουν μια εργονομική συσκευή που θα χωράει παντού – για την περίπτωση του iPhone 8 και όχι του iPhone 8 Plus
  • Θέλουν την άνεση που προσφέρει στην διεπαφή τους με την συσκευή το Κεντρικό Κουμπί – Home Button
  • Θέλουν να κάνουν αξιόλογες λήψεις βίντεο και φωτογραφιών αλλά δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τόσο πολύ
  • Δεν θέλουν και δεν ενδιαφέρονται πολύ για τα νεότερα χαρακτηριστικά των νεότερων μοντέλων iPhone

iPhone XR

iPhone XR Unboxing | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

To iPhone XR είναι πιο ακριβό από το iPhone 8 αλλά σίγουρα είναι ένα καλύτερο iPhone από πολλές απόψεις. Μπορεί να μην έχει την ανάλυση της οθόνης που δίνει το iPhone 8 Plus αλλά η Liquid Retina HD οθόνη του με τον edge to edge σχεδιασμό χάρη και της απουσίας του κεντρικού κουμπιού αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή.

Εξαιτίας του σχεδιασμού του η Apple κατάφερε να χωρέσει μια 6.1 ιντσών σε ένα σασί που είναι μικρότερο από αυτό του iPhone 8 Plus που έχει μια 5.5 ιντσών οθόνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το iPhone XR να δείχνει πιο μοντέρνο και μπορεί ακόμη κάποιος να το μπερδέψει και με τις νεότερες iPhone συσκευές.

Το iPhone XR υποστηρίζει Face ID και χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα χειρονομιών στην διεπαφή που είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone X. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει Touch ID αλλά αντικειμενικά στις περισσότερες των περιπτώσεων το Face ID αποδείχθηκε πιο καλή εναλλακτική.

Για του χρήστες που έρχονται σε αυτή την συσκευή από ένα παλαιότερο iPhone με Home Button σίγουρα θα τους πάρει ένα μικρό διάστημα να συνηθίσουν τις νέες χειρονομίες και το Face ID αλλά αυτό δεν είναι κάτι σημαντικά δύσκολο.

Στον τομέα των επιδόσεων συναντούμε τον A12 Bionic επεξεργαστή που είχαμε και στα iPhone XS και που παραμένει εντυπωσιακός. Στον τομέα των φωτογραφιών και του βίντεο το iPhone XR τα πάει άριστα με τον μονό 12 MP ευρυγώνιο φακό του. Ακόμη και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά κάμερας όπως το Portrait mode υποστηρίζονται κανονικά στο iPhone XR.

To iPhone XR λοιπόν είναι μια ιδανική λύση για όσους

  • Θέλουν την καλύτερη value for money επιλογή που έχει αυτή την στιγμή στην αγορά η Apple
  • Θέλουν να έχουν μεγαλύτερη επιλογή στον χρωματισμό της συσκευής τους
  • Θέλουν μια edge to edge oθόνη με την βιομετρική ασφάλεια του Face ID
  • Θέλουν μια συσκευή που θα τους κρατήσει για τουλάχιστον 4 χρόνια

iPhone 11

iPhone 11 Camera Module | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αν και το iPhone XR είναι η value for money επιλογή το iPhone 11 ξεχωρίζει για όσους θέλουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της Apple στην iPhone συσκευή τους χωρίς όμως να δαπανήσουν ένα υπέρογκο ποσό χρημάτων.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, το iPhone XR, το iPhone 11 έχει βαρύτητα στον τομέα της κάμερας και είναι μια άριστη επιλογή για όσους αρέσκονται στις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο.

Με το διπλό σύστημα φακών στο πίσω μέρος το iPhone 11 έρχεται τόσο με τον στάνταρ ευρυγώνιο φακό όσο και με τον νέο ultra wide φακό.

Το iPhone 11 επίσης δίνει την επιλογή λήψεων 4K στα 60 fps σε όλες τις κάμερες του, είναι πλήρως συμβατό με το Night Mode χαρακτηριστικό, έχει βελτιωμένα portrait mode και επίσης πολλές ακόμη αναβαθμίσεις στην νέα κάμερα του.

Στα θετικά συναντούμε την άριστη αυτονομία στην μπαταρία του, την καλύτερη αντίσταση του στο υγρό στοιχείο και φυσικά τον κατά πολύ γρηγορότερο A13 Bionic επεξεργαστή – τον ίδιο που συναντούμε και στα iPhone 11 Pro.

To iPhone 11 λοιπόν είναι η ιδανική λύση για όσους:

  • Θέλουν άριστες επιδόσεις στην smartphone συσκευή της
  • Θέλουν ένα σύστημα διπλών φακών για ακόμη καλύτερες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο
  • Θέλουν κάποια χρωματική επιλογή στην συσκευή τους
  • Θέλουν τις νεότερες τεχνολογίες της Apple αλλά σε μια πιο οικονομική λύση

iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro Max vs iPhone 11 Pro size | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ναι ξεκινάμε από το αυτονόητο. Είναι πανάκριβα και τα δύο αυτά μοντέλα και αυτό ίσως αποτελεί και τον μεγαλύτερο περιορισμό για πολλούς καταναλωτές. Αν όμως κάποιος θέλει ότι καλύτερο έχει προσφέρει η Apple σε ένα iPhone μέχρι και σήμερα τότε οι δύο νέες της ναυαρχίδες είναι αυτό που ψάχνει.

Μεγάλες επιλογές στους χρωματισμούς εδώ δεν έχουμε αν και τα Midnight Green και Gold μας έχουν κερδίσει φέτος. Το σασί τους επίσης με το ανοξείδωτο ατσάλι περιμετρικά και την νέα πλάτη με το matte φινίρισμα της σίγουρα φωνάζουν ποιότητα και δημιουργούν ένα high end προφίλ.

Το iPhone 11 Pro μπορεί να μοιάζει πιο κοντά στο iPhone 11 αλλά πάρα αυτά η Super Retina XDR OLED oθόνη του, το σύστημα των τριών φακών στο πίσω μέρος, η καλύτερη αυτονομία και κάποια άλλα χαρακτηριστικά το κάνουν να ξεχωρίζει και να δικαιολογεί και την διαφορά στη τιμή.

Σίγουρα τόσο το iPhone 11 Pro όσο και το iPhone 11 Pro Max δεν είναι το iPhone για όλους τους χρήστες αλλά αν πραγματικά κάποιος ενδιαφέρεται για την λήψη φωτογραφιών και βίντεο με το iPhone του ενώ παράλληλα θέλει την καλύτερη δυνατή αυτονομία σε μια iPhone συσκευή καθώς και την καλύτερη οθόνη τότε οι δύο ναυαρχίδες αυτές της Apple είναι μονόδρομος.

Τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max λοιπόν είναι η ιδανική λύση για όσους:

  • Δεν τους ενδιαφέρει η τιμή
  • Θέλουν την καλύτερη αυτονομία που έχει δώσει ποτέ η Apple σε ένα iPhone
  • Θέλουν όλες τις τελευταίες καινοτομίες της Apple στον τομέα της κάμερας
  • Θέλουν την καλύτερη οθόνη σε ένα iPhone
  • Θέλουν μια πανίσχυρη συσκευή που θα τους κρατήσει με πολύ μεγάλη άνεση και στα επόμενα χρόνια

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα