28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

RedMi K30 : Θα τροφοδοτείται από ένα SoC της MediaTek που θα υποστηρίζει τα 5G δίκτυα

1 min read
Redmi K301 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πριν από μερικές εβδομάδες ο γενικός διευθυντής της RedMi, Lu Weibing, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για το Redmi 8 στην Κίνα, μας αποκάλυψε και το Redmi K30 – το πρώτο 5G Smartphone της εταιρείας .


Αυτή την στιγμή, τα Redmi K20 και Mi 9T είναι από τις πιο δημοφιλείς συσκευές στο lineup της Xiaomi, και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις. Σήμερα όμως έχουμε πληροφορίες για την επόμενη γενιά της σειράς Redmi K.

Redmi K30 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είχαμε ακούσει εδώ και αρκετό καιρό ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα νέο Smartphone με υποστήριξη 5G δικτύων, και ο Lu Weibing (Γενικός Διευθυντής της εταιρείας) μας είχε αποκαλύψει την ύπαρξη του Redmi K30.

redmi k30 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τώρα, οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι το νέο smartphone της RedMi –  Xiaomi θα τροφοδοτείται από ένα MediaTek SoC.

Αυτές οι νέες πληροφορίες προέρχονται από την Κίνα και το blogg Digital Chat Station στο Weibo (μέσω της PriceBaba) . Οι αναφορές υπονοούν ότι το Redmi K30 θα υποστηρίζει την επόμενη γενιά δικτύων 5G. Η Xiaomi συνεργάστηκε πρόσφατα με την MediaTek για το Redmi Note 8 Pro το οποίο τροφοδοτείται από το Gaming chipset Helio G90T. Είναι πιθανό λοιπόν ότι η Xiaomi θα επεκτείνει την εταιρική σχέση που έχει δημιουργήσει με την MediaTek, για να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα προσιτό smartphone 5G.

Η MediaTek έχει ήδη έτοιμο chipset με 5G modem ενσωματωμένο. Αυτό το chipset θα γίνει διαθέσιμο σε όλους τους κατασκευαστές Smartphone μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου. Αυτό σημαίνει ότι το νέο  Redmi K30 που θα τροφοδοτείται από ένα MediaTek SoC πιθανότατα να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Εκτός από την υποστήριξη στα 5G δίκτυα, το νέο Smartphone θα έχει και διπλή οπή στην οθόνη για τις selfie κάμερες. Οι δύο οπές θα βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, και η selfie κάμερες που θα στεγάζουν θα έχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Ο Weibing μοιράστηκε ένα teaser της συσκευής στο προφίλ του στο Weibo,  και σε αυτό φαίνεται το RedMi K30 να έχει παρόμοια διάταξη της Selfie με το Samsung Galaxy S10+ (με μια διπλή μπροστινή κάμερα στην επάνω δεξιά γωνία).

redmi k30 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, το νέο RedMi K30 θα έχει υποστήριξη στο Dual 5G. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστηρίζει τόσο με την SA (Standalone Mode) όσο και με τη NSA (μη αυτόνομη) δικτύωση. Η  NSA (μη αυτόνομη) δικτύωση θα στηρίζεται πάνω στην υπάρχουσα υποδομή LTE (4G) για ορισμένες εργασίες, όπως η επικοινωνία μεταξύ των σταθμών της κινητής τηλεφωνίας και των Server που υπάρχουν στα κέντρα των παρόχων κινητής. Αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη σύνδεση αλλά και το χαμηλότερο κόστος ανάπτυξης του 5G σε νέους τομείς.

redmi k30 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όσον αφορά την τιμολόγηση, ο Weibing ανέφερε ότι το RedMi K30 δεν θα είναι το πιο προσιτό τηλέφωνο 5G από πλευράς κόστους, αλλά σίγουρα θα ακολουθήσει την τιμολογιακή πολιτική της Redmi και θα προσπαθήσει η εταιρεία να κρατήσει όσο πιο χαμηλά γίνεται τις τιμές λιανικής.

Σύμφωνα με ορισμένες εικασίες, το νέο Smartphone θα είναι εξοπλισμένο με το επερχόμενο chipset 7250 της Qualcomm  που υποστηρίζει dual-mode 5G.

Δεν υπάρχει για την ώρα κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο Smartphone, αλλά ίσως το δούμε τελικά να κυκλοφορεί το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα