25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Kaspersky Antidrone

1 min read
Screenshot 1 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νέο σύστημα εναέριου ελέγχου από ανεπιθύμητους επισκέπτες


Είναι γεγονός ότι ολοένα αυξάνονται αυτά τα ανεπιθύμητα πετούμενα καλούμενα drones και να ξέραμε τι πετάει πάνω από το κεφάλι μας καλά θα ήταν.

Τα τηλεχειριζόμενα drones αναμφίβολα είναι μία εξέλιξη της τεχνολογίας που είναι καλοδεχούμενη αλλά παράλληλα αποτελούν και μια αυξανόμενη απειλή ασφάλειας για πολλούς εμπορικούς οργανισμούς, τόσο σε υπαίθριους εναέριους χώρους όσο και σε άλλους χώρους αλλά και για εμάς όλους που διαβάζουμε αυτό το άρθρο.

Η πρώτη και κύρια απειλή είναι ο κάθε ένας από εμάς ο οποίος με ολίγα βαλάντια πλέον μπορεί να αγοράσει ένα τέτοιο και έχει την εντύπωση ότι μπορεί να το χειριστεί χωρίς φυσικά κάποια εκπαίδευση.

Η δεύτερη και εξίσου πολύ σημαντική πλέον απειλή είναι οι κακόβουλοι που ολοένα και αυξάνονται και οι οποίοι εκμεταλλεύονται επίσης αυτή τη νέα τεχνολογία με σκοπό να τη χρησιμοποιούν σαν ένα νέο φορέα επίθεσης.

Οπότε πρέπει κάτι να γίνει διότι δεν μπορεί να έχει ο κάθε ένας από εμάς έναν πύργο ελέγχου πάνω από το κεφάλι του και να σκανάρει τον εναέριο χώρο….. για σταθείτε ή μήπως μπορεί.

o shutterstock 607141970 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το Kaspersky Antidrone.

Το Kaspersky Antidrone είναι μια νέα αυτόνομη λύση που χρησιμοποιεί ένα ειδικά εκπαιδευμένο νευρωνικό δίκτυο για να ανιχνεύει και να ταξινομεί αυτόματα τα μη στρατιωτικά drones.

Πως δουλεύει
Το Kaspersky Antidrone χρησιμοποιεί αισθητήρες που αντανακλούν στο απαιτούμενο περιβάλλον, μαζί με προηγμένες τεχνολογίες που βασίζονται σε ένα νευρωνικό δίκτυο για να σας ενημερώσουν για τα drones που πλησιάζουν την ζώνη που έχετε προκαθορίσει.

Εάν είναι απαραίτητο, το Kaspersky Antidrone στέλνει τα επιτρεπόμενα σήματα ραδιοφωνικής παρεμβολής στο drone αναγκάζοντας το να γυρίσει πίσω στη βάση του ή να προσγειωθεί με ασφάλεια.

o detection | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Το Kaspersky Antidrone χρησιμοποιεί μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία σάρωσης με λέιζερ για την πρωτογενή ανίχνευση πολιτικών αεροσκαφών. Είναι επίσης σχεδιασμένο για να λειτουργεί με αισθητήρες βίντεο και ήχου, καθώς και ραντάρ, αν υπάρχει.

o classification | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Ένα εκπαιδευτικό νευρωνικό δίκτυο ταξινομεί τα αεροσκάφη ανά τύπο και ανά μοντέλο. Σε πολλές περιπτώσεις, ο τύπος και το μοντέλο του drones σας υποδεικνύουν και πως θα το απωθήσετε.

o neutralization | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα δημιουργεί μια στενή δέσμη παρεμβολών για να διακόψει τη σύνδεση του drone είτε με ένα δορυφορικό GPS είτε με το τηλεχειριστήριο. Μόλις διακοπεί η σύνδεση, το drone είτε θα επιστρέψει στη βάση του είτε θα προσγειωθεί ομαλά.

Ακούγεται ενδιαφέρον άντε για να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά έχουν να δουν πολλά τα ματάκια μας…

Δείτε περισσότερα εδώ.

https://go.kaspersky.com/antidrone.global.html

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα