28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

FaceApp Προσοχη!

1 min read
faceapp 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

[Ενημέρωση: Η εταιρεία ανταποκρίνεται] Το Viral FaceApp προκαλεί ανησυχία για το πώς χρησιμοποιούνται οι προσωπικές φωτογραφίες

Ενημέρωση # 3: Σε μια δήλωση σε 9to5Mac, το FaceApp έχει αντιμετωπίσει μερικές από τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η εταιρεία λέει ότι “μπορεί να αποθηκεύσει” κάποιες φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει στο cloud

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε μια μεταφορτωμένη φωτογραφία στο cloud. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η απόδοση και η κυκλοφορία: θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο χρήστης δεν ανεβάζει τη φωτογραφία επανειλημμένα για κάθε λειτουργία επεξεργασίας. Οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τους διακομιστές μας εντός 48 ωρών από την ημερομηνία αποστολής.

Το FaceApp λέει ότι η επεξεργασία φωτογραφιών γίνεται στο cloud

Το FaceApp εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας φωτογραφιών στο cloud. Μεταφορτώσαμε μόνο μια φωτογραφία που επιλέχθηκε από έναν χρήστη για επεξεργασία. Ποτέ δεν μεταφέρουμε άλλες εικόνες από το τηλέφωνο στο νέφος.

Το FaceApp εδρεύει στη Ρωσία, αλλά λέει ότι δεν επιστρέφονται δεδομένα στη Ρωσία:

Παρόλο που η κεντρική ομάδα Ε & Α βρίσκεται στη Ρωσία, τα δεδομένα χρήστη δεν μεταφέρονται στη Ρωσία.

Διαβάστε την πλήρη δήλωση παρακάτω.

Ενημέρωση # 2: Το TechCrunch τώρα περιγράφει περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή

Ενημέρωση : Ο ερευνητής ασφάλειας Elliot Alderson έχει παράσχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το FaceApp, απορρίπτοντας την κερδοσκοπία από τη Nozzi. Το FaceApp δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημά μας για σχολιασμό.

Όσοι τελευταία σερφάρετε στο διαδίκτυο, πιθανότατα να έχετε δει άτομα που δημοσιεύουν εικόνες από την εφαρμογή FaceApp. Η προϋπόθεση είναι ότι το FaceApp σας μεταμορφώνει με διάφορα φίλτρα τα οποία σας δείχνουν μεγαλυτερο και σας γερνάει. Δυστυχώς, όμως από ότι φαίνεται η όλη διαδικάσει εγείρει ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο προγραμματιστής Joshua Nozzi μοιράστηκε σήμερα στο Twitter κάτι που εντόπισε να κάνει η χρήση του FaceApp για πρώτη φορά. Αφού έδωσε την πρόσβαση στημ εφαρμογή στις φωτογραφίες του, παρατήρησε ένα lagging στην σύνδεση του με το δίκτυο, αμέσως ενεργοποίησε το Airplane Mode, και ως δια μαγείας όλες οι εικόνες του που είχε αποθηκευμένες εμφανίστηκαν αμέσως στο FaceApο, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιλέξει κάποια από τις φωτογραφίες επειδή ήταν εκτός σύνδεσης.

Υποθέτει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το FaceApp ανεβάζει τις φωτογραφίες σας:

Φροντίστε με το FACEAPP – η εφαρμογή για τη γήρανση του προσώπου. Ανεβάζει αμέσως τις φωτογραφίες σας χωρίς να σας ρωτήσει, αν επιλέξατε μία ή όχι.

Μόλις επέτρεψα την πρόσβαση στις φωτογραφίες μου, ξεκίνησε να τις ανεβάζει σιγά σιγά μία μία κάθε φορά, σχεδόν σαν καθυστερήσεις δικτύου. Γρήγορα ενεργοποίησα το airplane mode και αμέσως είδα όλες τις φωτογραφίες μου στη ν εφαρμογή

Έχουμε φτάσει στο FaceApp για σχόλιο, αλλά δεν το ακούσαμε ακόμα. Η πολιτική απορρήτου της εφαρμογής είναι εγγενώς αόριστη . Λέει ότι συλλέγει περιεχόμενο χρηστών, όπως “φωτογραφίες και άλλα υλικά που δημοσιεύετε” μέσα από το FaceApp.

Μια πιθανότητα είναι ότι το FaceApp δεν μεταφορτώνει απαραιτήτως όλες τις φωτογραφίες σας, αλλά μόνο αυτό που επιλέγετε να «γερνάει». Εντούτοις, το FaceApp θα διευρύνει σύντομα τις πρακτικές απορρήτου του.

Το FaceApp μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στο App Store , αλλά προσφέρει διάφορες αγορές εντός εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης μιας επαναλαμβανόμενης συνδρομής για την έκδοση “Pro” της εφαρμογής.

Πολλές από αυτές τις εφαρμογές ιών μπορούν συχνά να έχουν κρυμμένα κίνητρα και ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα. Για παράδειγμα, η ιογενής εφαρμογή “αδελφοποίησης” από την Popsurgar πέρυσι ισχυρίστηκε ότι ταιριάζει με ερασιτεχνικές προσωπικότητες, αλλά βρέθηκε επίσης ότι εκθέτει προσωπικές φωτογραφίες.

Συχνά μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες και ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και σχεδόν τίποτα δεν μπορεί πλέον να είναι διασκεδαστικό πια.

Λαμβάνουμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική απορρήτου μας και, κατά συνέπεια, θα θέλαμε να δώσουμε μερικά σημεία που εξηγούν τα βασικά:

  1. Το FaceApp εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας φωτογραφιών στο σύννεφο. Μεταφορτώσαμε μόνο μια φωτογραφία που επιλέχθηκε από έναν χρήστη για επεξεργασία. Ποτέ δεν μεταφέρουμε άλλες εικόνες από το τηλέφωνο στο νέφος.

  2. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε μια φωτογραφία που ανεβάσατε στο σύννεφο. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η απόδοση και η κυκλοφορία: θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο χρήστης δεν ανεβάζει τη φωτογραφία επανειλημμένα για κάθε λειτουργία επεξεργασίας. Οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τους διακομιστές μας εντός 48 ωρών από την ημερομηνία αποστολής.

  3. Δεχόμαστε αιτήματα από χρήστες για την κατάργηση όλων των δεδομένων τους από τους διακομιστές μας. Η ομάδα υποστήριξής μας είναι επί του παρόντος υπερφορτωμένη, αλλά αυτά τα αιτήματα έχουν προτεραιότητα. Για την ταχύτερη επεξεργασία, συνιστούμε να στέλνετε τα αιτήματα από την εφαρμογή FaceApp για κινητά χρησιμοποιώντας τη “Ρυθμίσεις-> Υποστήριξη-> Αναφορά σφάλματος” με τη λέξη “ιδιωτικό απόρρητο” στη γραμμή θέματος. Εργαζόμαστε για το καλύτερο UI για αυτό.

  4. Όλες οι λειτουργίες FaceApp είναι διαθέσιμες χωρίς να συνδεθείτε και μπορείτε να συνδεθείτε μόνο από την οθόνη ρυθμίσεων. Ως αποτέλεσμα, το 99% των χρηστών δεν συνδέονται. επομένως, δεν έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα που θα μπορούσαν να εντοπίσουν ένα άτομο.

  5. Δεν πωλούμε και δεν μοιράζουμε δεδομένα χρήστη με τρίτους.

  6. Μολονότι η κεντρική ομάδα Ε & Α βρίσκεται στη Ρωσία, τα δεδομένα χρήστη δεν μεταφέρονται στη Ρωσία.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σχολιάσουμε μία από τις πιο κοινές ανησυχίες: όλες οι φωτογραφίες από τη συλλογή μεταφορτώνονται στους διακομιστές μας αφού ένας χρήστης παραχωρήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες (για παράδειγμα, https://twitter.com/joshuanozzi/status/ 1150961777548701696 ). Δεν το κάνουμε αυτό. Μεταφορτώσαμε μόνο μια φωτογραφία που επιλέχθηκε για επεξεργασία. Μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα αυτό με οποιοδήποτε από τα εργαλεία δικτύου sniffing διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Φροντίστε με το FACEAPP – η εφαρμογή για τη γήρανση του προσώπου. Ανεβάζει αμέσως τις φωτογραφίες σας χωρίς να σας ρωτήσει, αν επιλέξατε μία ή όχι. https://t.co/LlqkDpy4ZO

  • Joshua Nozzi 🇺🇸👨🏻💻 ⚣ (@JoshuaNozzi) 16 Ιουλίου 2019

Επιτρέψτε μου να σας συστήσω … young @tim_cook ! 😂 pic.twitter.com/3J6qrrZKAY

  • Κέβιν Κλάρκ (@vernalkick) 15 Ιουλίου 2019

Δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτό το πράγμα της εφαρμογής Face να μετατραπεί σε εφιάλτη απορρήτου όπως κάθε άλλη μοντέρνα εφαρμογή σάρωσης προσώπου

  • Kyle Seth Gray (@kylesethgray) 16 Ιουλίου 2019

 

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα