«Έξυπνο», αναλώσιμο ξύλινο drone για ανεφοδιασμό στρατιωτών στο έδαφος

Ένα χαμηλού κόστους, αναλώσιμο drone, για τον ανεφοδιασμό στρατιωτών στο έδαφος αναπτύσσει η Logistic Gliders Inc, στο πλαίσιο συμβολαίου με τη DARPA και US Marine Corps Warfighting Laboratory. Όπως αναφέρει το Popular Mechanics, το LG-1K προορίζεται να αποτελέσει ένα φθηνό drone από ξύλο και αλουμίνιο που θα αφήνεται από αεροσκάφη ή ελικόπτερα και θα μεταφέρει εφόδια εκεί που χρειάζονται, πετώντας αυτόνομα και με ακρίβεια στον προορισμό του.

Το LG-1K μπορεί να μεταφέρει προμήθειες βάρους άνω των 310 κιλών, έχει μήκος περίπου τριών μέτρων και άνοιγμα φτερών επτά μέτρων. Το drone απελευθερώνεται από το πίσω μέρος του αεροσκάφους ή από τους γάντζους στους οποίος κρέμεται. Τα φτερά του είναι διπλωμένα κατά τη μεταφορά, μα ανοίγουν μόλις αρχίζει η πτήση του. Οι ταχύτητες που πιάνει φτάνουν τους 135 κόμβους (250 χλμ/ ώρα) και μπορεί να κατευθύνεται μέσω τηλεχειρισμού ή να προγραμματιστεί για να πετάξει αυτόνομα σε συγκεκριμένα σημεία. Όταν φτάνει σε αυτά, ανοίγει αλεξίπτωτο σε ύψος περίπου 70 μέτρων και προσγειώνεται ομαλά.

Πηγή https://www.scienceandtechnology.gr/

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947