28 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Opera Android VPN

1 min read
Η Opera κατασκευάζει ένα δωρεάν VPN για τον browser της σε Android συσκευές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
ofa 51 beta blog 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Opera κατασκευάζει ένα δωρεάν VPN για τον browser της σε Android συσκευές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η χρήση του VPN όπως αναφέρει θα καταστήσει πιο δύσκολο για τους ιστότοπους ή τους ISPs να παρακολουθούν τη χρήση του διαδικτύου ενώ δεν θα καταγράφεται καμία πληροφορία που διακινείται μέσω της υπηρεσίας. Η λειτουργία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο beta έκδοση της εφαρμογής , ενώ οι δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν “για κάποιο χρονικό διάστημα”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Opera έφερε ένα VPN στο Android, αν και τελευταία φορά η υπηρεσία προσφέρθηκε ως αυτόνομη εφαρμογή , η οποία ήταν επίσης διαθέσιμη και για iOS . Δυστυχώς, όμως εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια και στις δύο πλατφόρμες τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Η διαφορά τώρα είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή της Opera για να έχετε πρόσβαση στο VPN, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον Opera όπως και να χει.

Η εφαρμογή beta σας δίνει μερικές επιλογές για το πώς να χρησιμοποιήσετε το VPN. Η μία επιλογή είναι να επιλέξετε την εικονική σας θέση χειροκίνητα ενώ προεπιλεγμένη είναι η αυτόματη επιλογή της θέσης σας, μπορείτε επίσης να καθορίσετε πότε ακριβώς θέλετε να ενεργοποιηθεί το VPN. Μπορείτε να ορίσετε το VPN να χρησιμοποιείται μόνο για ιστοσελίδες που ανοίγουν σε ιδιωτικές καρτέλες όπως μπορείτε επίσης να επιλέξετε να το απενεργοποιήσετε στις αναζητήσεις σας στο διαδίκτυο γιατί ίσως να θέλετε οι μηχανές αναζήτησης να έχουν πρόσβαση για να μπορούν να συλλέξουν την τοποθεσία σας και τις πληροφορίες παρακολούθησης για να σας παρουσιάζουν πιο συναφή αποτελέσματα.

Το νέο χαρακτηριστικό εξελίσσεται σταδιακά στους χρήστες της beta έκδοσης σε Android και αρχίζει να γίνεται διαθέσιμο σε περισσότερες χώρες. Η Opera προειδοποιεί ωστόσο ότι μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα του Internet διότι όλη η κίνηση δρομολογείται μέσω της υπηρεσίας VPN, δεν ανακοίνωσε ώστοσο τα σχέδια της και τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας στην πλατφόρμα iOS.

George S. Metallidis

Πηγή https://www.theverge.com/2019/2/8/18216711/opera-android-built-in-vpn-beta

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα