25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νέα VR συσκευή απο την Hp

1 min read
H HP σχεδιάζει μία υψηλής ανάλυσης VR συσκευή  εικονικής πραγματικότητα για την Microsoft (την πλατφόρμα Windows Mixed Reality)...
hp copper vr headset | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η HP σχεδιάζει μία υψηλής ανάλυσης VR συσκευή  εικονικής πραγματικότητας για την Microsoft (την πλατφόρμα Windows Mixed Reality). Το Road to VR ημοσίευσε μια προεπισκόπηση της συσκευής, η οποία φέρει την κωδική ονομασία “Copper” και δεν έχει επίσημη τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας. Δεν μοιάζει πολύ με άλλες συσκευές Windows Mixed Reality, συμπεριλαμβανομένων των VR συσκευων πρώτης γενιάς της HP, η οποία ξεκίνησε το 2017.

Διαθέτει ανάλυση 2160 × 2160 pixel ανά οφθαλμό. Δεν μπορεί βέβαια να ανταγωνιστεί τη συσκευή 8K της Pimax ή το Google prorotype υψηλής ευκρίνειας και της LG, τα οποία είναι πιο κοντά στα 4.000 pixel ανά οφθαλμό. Είναι πάντως ένα μεγάλο βήμα για τα ακουστικά VR πρώτης γενιάς, όπως το Oculus Rift και το HTC Vive ή ακόμα και από το αναβαθμισμένο Vive Pro, το οποίο προσφέρει 1440 x 1600 pixel ανά οφθαλμό. Η ανάλυση όμως δεν είναι ο μόνος παράγοντας για μια καλή απόδοση και εμφάνιση όπως ο Ben Lang αναφέρει στο Road to VR εντυπωσιασμένος από τη εμφάνιση. Ωστόσο, η HP  επεκτείνεται σημαντικά στο συγκεκριμένο τομέα – έναν αξιοσημείωτο περιορισμό για τα περισσότερα ακουστικά VR.
“Φαίνεται ουσιαστικά σαν ένα Oculus Rift”

Το νέο VR εχει σχεδιαστεί για να είναι πολύ πιο άνετο από τους προκατόχους του. Δεν γνωρίζουμε το βάρος, αλλά υποτίθεται ότι είναι αρκετά ελαφρύ. Όπου τα περισσότερα ακουστικά με Windows Mixed Reality βασίζονται σε πλαστικό δακτύλιο γύρω από τα κεφάλια των χρηστών, ο σχεδιασμός του Copper μοιάζει πολύ με τον Oculus Rift, με ιμάντες στο πλάι και πάνω από το κεφάλι. Διαθέτει όμως τις ίδιες ενσωματωμένες κάμερες παρακολούθησης με τα άλλα ακουστικά με Windows Mixed Reality, τα οποία προσθέτουν κάποιο βάρος αλλά και καθιστούν παραλληλα απλά αυτά τα ακουστικά.

To Copper θα είναι διαθέσιμο για οποιονδήποτε κατά την κυκλοφορία του, αλλά όπως τα περισσότερα προϊόντα Windows Mixed Reality, προορίζεται κυρίως για επιχειρήσεις και όχι για καταναλωτές. Το Road to VR σημειώνει ότι θα αντικαταστήσει τελικά τα υπάρχοντα ακουστικά της HP στην επαγγελματική σειρά, αν και αυτό δεν αποκλείει τα προϊόντα να συνυπάρχουν για κάποιο χρονικό διάστημα – ειδικά αν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ του Copper και της υπάρχουσας συσκευής αξίας $ 449.

Δεν έχουμε ακούσει πολλά νέα σχετικά γιατo Mixed Reality των Windows, αν και η Samsung ανανέωσε τα ακουστικά της Odyssey στα τέλη του περασμένου έτους. Αυτό ωστόσο μπορεί να αλλάξει σε λίγες εβδομάδες: Η Microsoft αναμένεται να αποκαλύψει μια δεύτερη γενιά HoloLens μικτής ακουστικής πραγματικότητας. (Το HoloLens είναι μία σειρά παραγωγή του Mixed Reality των Window και είναι το μοναδικό σετ μικροφώνου-ακουστικού που διαθέτει πραγματική μικτή πραγματικότητα, παρά τις προσπάθειες branding της Microsoft που προκαλούν μπερδέματα.)

Η HP θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Copper κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά το Road to VR αναφέρει ότι η συσκευη είναι σχεδόν τελικό προϊόν και ότι είναι ένα “ισχυρό στοίχημα” που θα ξεκινήσει κάποια στιγμή αυτό το έτος.

George S. Metallidis

Πηγή The Verge

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα