16 Οκτωβρίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Samsung Galaxy S25 Series ενδέχεται να μην διαθέτει Exynos 2500

Samsung Exynos on Galaxy S24 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Samsung Exynos 2500 βρίσκεται στα σκαριά εδώ και λίγο καιρό. Η εταιρεία είχε σχέδια να εξοπλίσει τα μοντέλα vanilla και Plus της επερχόμενης σειράς Galaxy S25 με αυτό το chipset επόμενης γενιάς. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ότι προβλήματα παραγωγής με το SoC ενδέχεται να αναγκάσουν τη Samsung να χρησιμοποιήσει τσιπ Snapdragon σε ολόκληρη τη σειρά.

Η χαμηλή απόδοση των τσιπ Exynos 2500 θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητα της Samsung να κατασκευάζει αρκετές μονάδες για την έγκαιρη κυκλοφορία της σειράς Galaxy S25. Αυτή η πιθανή αλλαγή στα σχέδια θα σηματοδοτούσε μια απόκλιση από την προηγούμενη στρατηγική της Samsung για χρήση τσιπ Exynos και Snapdragon στα κορυφαία smartphone της.

Οι προκλήσεις απόδοσης 3 nm της Samsung και ο πιθανός αντίκτυπος στον Exynos 2500

Η Business Korea έχει δώσει κάποια επιπλέον εικόνα για το θέμα. Η χαμηλή απόδοση της διαδικασίας 3 nm της Samsung θα μπορούσε να συμβάλλει στις δυσκολίες στην παραγωγή αρκετών τσιπ Exynos 2500. Οι ακριβείς αριθμοί απόδοσης παραμένουν άγνωστοι. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τέλειες αποδόσεις δεν μπορούν ποτέ να επιτευχθούν στη βιομηχανία τσιπ. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες πίσω από αυτό. Για παράδειγμα, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο κοπής γκοφρέτας και ποιοτικού ελέγχου.

Samsung Exynos 2400 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εάν η Samsung αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τσιπ Snapdragon στη σειρά Galaxy S25, θα επηρεάσει περαιτέρω τις δραστηριότητες ημιαγωγών της. Η εταιρεία έχει ήδη αντιμετωπίσει αναποδιές, όπως η απώλεια παραγγελιών από την Nvidia και την Apple. Έχουν στραφεί στην TSMC για τα τσιπ με δυνατότητα AI.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαδικασία των 3nm της Samsung υπογραμμίζουν το ανταγωνιστικό τοπίο στη βιομηχανία ημιαγωγών και τη σημασία της διατήρησης υψηλών αποδόσεων για επιτυχημένη παραγωγή τσιπ.

Το Samsung Galaxy S25 Series θα μπορούσε επίσης να στραφεί στο Dimensity 9400

Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει τσιπ MediaTek στα smartphone της μεσαίας κατηγορίας στο παρελθόν. Ωστόσο, πρόσφατες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η εταιρεία μπορεί να εξετάσει το Dimensity 9400 για τουλάχιστον μία από τις παραλλαγές του Galaxy S25. Μια ανάρτηση ιστολογίου στον ιστότοπο του Google DeepMind μοιράστηκε κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αναφέρει τη συνεργασία της MediaTek στο Dimensity Flagship 5G , το οποίο βρίσκεται σε κινητά τηλέφωνα Samsung.

Dimensity 9400 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παραγωγή Exynos 2500 θα μπορούσαν να είναι ο λόγος πίσω από αυτή τη μεταστροφή. Στη νέα σειρά, το Galaxy S25 Ultra θα μπορούσε να διαθέτει τον Snapdragon 8 Gen 4. Όσο για τα άλλα μοντέλα, το Dimensity 9400 θα μπορούσε να προσφέρει συγκρίσιμες επιδόσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το chipset MediaTek μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη επιλογή.

Η πιθανή υιοθέτηση του Dimensity 9400 στη σειρά Galaxy S25 θα σηματοδοτούσε ένα σημαντικό βήμα για την MediaTek, καθώς θα καταδείκνυε την ικανότητα της εταιρείας να παρέχει τσιπ υψηλής απόδοσης για smartphones ναυαρχίδα.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα