18 Οκτωβρίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι πρέπει να κάνετε με το νέο σας φορητό υπολογιστή με Windows 11: Ένας οδηγός για αρχάριους

windows 11 tips new laptop1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Έχετε πάρει στα χέρια σας τον ολοκαίνουργιο φορητό υπολογιστή Windows και είστε ενθουσιασμένοι να τον χρησιμοποιήσετε; Εξαιρετικά!

Όμως πριν αρχίσετε να περιηγείστε στο διαδίκτυο και να κατεβάζετε εφαρμογές, υπάρχουν μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια, την απόδοση και τη συνολική σας εμπειρία. Ακολουθεί ένας οδηγός για αρχάριους σχετικά με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πρώτα με τον νέο σας υπολογιστή Windows:

  1. Ενημερώστε τα πάντα: Τα Windows ενημερώνονται συνεχώς με νέες λειτουργίες, διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε για διαθέσιμες ενημερώσεις. Απλώς μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” -> “Windows Update” και κάντε κλικ στο “Έλεγχος για ενημερώσεις”. Εγκαταστήστε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί με την καλύτερη δυνατή απόδοση και διαθέτει την πιο πρόσφατη προστασία.
  2. Απεγκαταστήστε τα ανεπιθύμητα προγράμματα (Bloatware): Πολλοί κατασκευαστές προεγκαθιστούν δοκιμαστικές εκδόσεις λογισμικου ή περιττά προγράμματα στους νέους υπολογιστές. Αυτά τα προγράμματα, γνωστά και ως bloatware, καταλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης και μπορούν να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας. Εξετάστε προσεκτικά τη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων και απεγκαταστήστε αυτά που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.
  3. Ενεργοποιήστε την προστασία από ιούς: Ο κίνδυνος των κακόβουλων λογισμικών είναι πάντα παρών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει μια αξιόπιστη λύση προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας. Τα Windows διαθέτουν ενσωματωμένο το Windows Defender, το οποίο είναι μια καλή επιλογή εκκίνησης. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο δημοφιλές πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτων κατασκευαστών.
  4. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας: Συνήθως δεν το δίνουμε και πολύ σημασία όμως ές κίνδυνος ατυχημάτος μπορεί πάντα να συμβεί. Για να αποφύγετε την απώλεια σημαντικών δεδομένων, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου ή σε μια υπηρεσία cloud storage. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση απώλειας δεδομένων ή μηχανικού προβλήματος στον υπολογιστή σας.
  5. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις των Windows: Τα Windows σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε πολλές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εξερευνήστε τις επιλογές στις “Ρυθμίσεις” για να αλλάξετε την εμφάνιση του μενού Έναρξη, να ρυθμίσετε τον ήχο, την οθόνη και άλλες λειτουργίες σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
  6. Εγκαταστήστε τα απαραίτητα προγράμματα: Τώρα που έχετε φροντίσει τα βασικά, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε τα προγράμματα που χρειάζεστε. Επισκεφθείτε το επίσημο Microsoft Store ή αξιόπιστες ιστοσελίδες για να εγκαταστήσετε προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, σουίτες γραφείου, προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών και οτιδήποτε
  7. Εξερευνήστε το Microsoft Store: Το Microsoft Store αποτελεί μια εξαιρετική πηγή για να βρείτε εφαρμογές, παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο για τον υπολογιστή σας. Εξερευνήστε τις διάφορες κατηγορίες και βρείτε εφαρμογές που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά σας. Πολλές δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Netflix, το Spotify και το Skype, είναι διαθέσιμες στο Microsoft Store.
  8. Μάθετε για τις συντομεύσεις πληκτρολογίου: Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου μπορούν να σας βοηθήσουν να εργαστείτε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε μερικές βασικές συντομεύσεις πληκτρολογίου για τα Windows, όπως Ctrl+C για αντιγραφή, Ctrl+V για επικόλληση, Ctrl+Z για αναίρεση και Ctrl+X για κοπή.
  9. Εξοικειωθείτε με το touchpad: Το touchpad είναι ο ενσωματωμένος πίνακας αφής στον φορητό υπολογιστή σας. Χρησιμοποιείται για την κίνηση του δρομέα και την επιλογή στοιχείων στην οθόνη. Εξασκηθείτε στη χρήση του touchpad για να κάνετε κλικ, να σύρετε και να εκτελέσετε χειρονομίες με ακρίβεια.
  10. Εξερευνήστε τις δυνατότητες του Windows 11: Το Windows 11 έρχεται με διάφορες νέες λειτουργίες και βελτιώσεις. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε το νέο μενού Έναρξη, τις βελτιωμένες εφαρμογές και άλλες νέες δυνατότητες.
  11. Ενεργοποιήστε το Find My Device:Φανταστείτε το εξής: έχετε ξεχάσει κάπου κατά λάθος το laptop σας και φυσικά σας πιάνει πανικός! Αλλά μην φοβάστε, με το “Find My Device” ενεργοποιημένο, μπορείτε να παρακολουθείτε την τοποθεσία του φορητού υπολογιστή σας εάν χαθεί. Αυτή η εύχρηστη λειτουργία σάς επιτρέπει ακόμη και να την κλειδώνετε από απόσταση για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και να στείλετε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος σε περίπτωση που το βρει κάποιος φυσικά καλοπροαίρετος!
    Η ενεργοποίηση του “Find My Device” είναι εύκολη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στον φορητό υπολογιστή σας με έναν λογαριασμό Microsoft διαχειριστή. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στις επιλογές “Απόρρητο και ασφάλεια ” και “Βρείτε τη συσκευή μου”. Με μια απλή εναλλαγή, έχετε προσθέσει ένα ισχυρό επίπεδο ασφάλειας στον φορητό υπολογιστή σας.
  12. Ενεργοποιήστε το Windows Hello: Έχετε βαρεθεί να πληκτρολογείτε μεγάλους κωδικούς πρόσβασης κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το φορητό υπολογιστή σας; Το Windows Hello προσφέρει μια πιο βολική και ασφαλή λύση. Μπορείτε να ρυθμίσετε την αναγνώριση προσώπου, τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή ένα PIN για αστραπιαία σύνδεση.
    Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στο “Λογαριασμοί” και στις “Επιλογές σύνδεσης”. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο που προτιμάτε (αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα ή PIN) και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Με το Windows Hello, οι μέρες του αγώνα να θυμάστε πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης έχουν περάσει!

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο νέος σας φορητός υπολογιστής με Windows είναι ρυθμισμένος σωστά και έτοιμος για χρήση. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Windows 11.

via

    How useful was this post?

    Click on a star to rate it!

    Average rating 0 / 5. Vote count: 0

    No votes so far! Be the first to rate this post.

    About The Author

    Δείτε ακομα