25 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πριν από την ενημέρωση: Σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε πριν από την εγκατάσταση One UI 6.1

1 min read
one ui 6.1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αφού η τελευταία έκδοση του One UI έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά Galaxy S24 νωρίτερα φέτος, η Samsung χρειάστηκε δύο μήνες για να φέρει το One UI 6.1 σε παλαιότερες συσκευές. Όταν ξεκίνησε η διάθεση, η Samsung συμπεριέλαβε αρχικά τηλέφωνα και tablet που κυκλοφόρησαν το 2023 σε πρώτη φάση.

Η δεύτερη φάση ξεκίνησε τελικά πριν από λίγες ημέρες, με τη Samsung να ξεκινά την κυκλοφορία της ενημέρωσης One UI 6.1 στη σειρά Galaxy S21, τη σειρά galaxy s22 , το Galaxy Z Fold 4 και το Galaxy Z Flip 4 στη Νότια Κορέα στις 2 Μαΐου. Ωστόσο, παρά τον χρόνο που χρειάστηκε η Samsung για να κάνει το One UI 6.1 να λειτουργεί σε παλαιότερες συσκευές, τα πράγματα δεν πήγαν τόσο ομαλά όσο αναμενόταν.

Οι κάτοχοι των Galaxy S22, S22+ και S22 Ultra στην Κορέα αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης στα τηλέφωνά τους μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης, με αποτέλεσμα η Samsung να σταματήσει την κυκλοφορία. Κάποιες μονάδες φέρεται να απέτυχαν να εκκινήσουν, ή εάν εκκινήθηκαν και έφτασαν στην οθόνη κλειδώματος, απέτυχαν να ξεκλειδώσουν.

Ζητήματα όπως αυτά δεν είναι ασυνήθιστα με σημαντικές ενημερώσεις λογισμικού. Ενώ οι χρήστες με τηλέφωνα και tablet Galaxy από το 2023 που έλαβαν το One UI 6.1 δεν είχαν κανένα πρόβλημα, φαίνεται ότι άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί. Αυτός μπορεί επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Samsung δεν έχει επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της ενημέρωσης για συσκευές πριν από το 2023 εκτός Κορέας πολλές ημέρες μετά την αρχική κυκλοφορία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερθέντα ζητήματα, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι όσοι διαθέτουν τηλέφωνο ή tablet Galaxy που είναι κατάλληλο για One UI 6.1 πριν εγκαταστήσουν την ενημέρωση.

Πριν εγκαταστήσετε το One UI 6.1, δημιουργήστε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σαςΕγκαταστήστε το One UI 6.1

Η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας δεδομένων είναι πάντα συνετή πριν από οποιαδήποτε σημαντική ενημέρωση λειτουργικού συστήματος, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την εγκατάσταση του One UI 6.1. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας, όπως η δημιουργία προσωρινού αντιγράφου ασφαλείας στο cloud χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Samsung από το μενού Device Care » Λειτουργία συντήρησης της συσκευής σας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία προσωρινών αντιγράφων ασφαλείας στο cloud στον λογαριασμό σας Samsung σε αυτόν τον σύνδεσμο . Επιπλέον, για περισσότερες μεθόδους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό προετοιμασίας για το One UI 6.0 εδώ . Αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει επίσης άλλες συστάσεις που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες, αν και το εφεδρικό μέρος είναι το πιο κρίσιμο.

Απενεργοποιήστε το κλείδωμα οθόνης της συσκευής

screen lock | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σχεδόν όλοι κλειδώνουν το τηλέφωνό τους τώρα με κωδικό πρόσβασης, PIN ή δακτυλικό αποτύπωμα. Αλλά αν εγκαταστήσετε το One UI 6.1, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα: το τηλέφωνό σας δεν θα ξεκλειδώσει. Επομένως, είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε την οθόνη κλειδώματος πριν από την ενημέρωση.

Για να αλλάξετε το κλείδωμα της οθόνης σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, μετά Ασφάλεια και απόρρητο, μετά Κλείδωμα οθόνης και τέλος Κλείδωμα οθόνης. Από εκεί, επιλέξτε “Κανένα” ως τύπο κλειδώματος οθόνης. Αυτό θα απενεργοποιήσει την οθόνη κλειδώματος, έτσι το τηλέφωνό σας θα ξεκινήσει απευθείας στην αρχική οθόνη.

Όταν αφαιρέσετε το κλείδωμα οθόνης, τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, μοτίβα ή PIN που έχετε ρυθμίσει θα διαγραφούν. Αλλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα για το οποίο δεν πρέπει να ανησυχείτε. Αφού εγκαταστήσετε το One UI 6.1 και το τηλέφωνό σας εκκινηθεί με ασφάλεια, μπορείτε απλώς να τα καταχωρήσετε ξανά.

Η διάθεση του One UI 6.1 σε παλαιότερες συσκευές Samsung ήταν ανώμαλη. Ενώ οι ναυαρχίδες του 2023 έλαβαν την ενημέρωση ομαλά, η σειρά S22 στη Νότια Κορέα αντιμετώπισε προβλήματα με την οθόνη κλειδώματος, αναγκάζοντας τη Samsung να σταματήσει την ενημέρωση. Αυτή η εμπειρία υπογραμμίζει τη σημασία της προσοχής πριν από την εγκατάσταση σημαντικών ενημερώσεων. Δείτε πώς να προετοιμάσετε τη συσκευή σας Galaxy για το One UI 6.1:

  1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας: Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή απώλειας σημαντικών πληροφοριών. Χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας Samsung για ένα προσωρινό αντίγραφο ασφαλείας στο cloud ή ανατρέξτε στον οδηγό προετοιμασίας του One UI 6.0 για περισσότερες μεθόδους.
  2. Απενεργοποίηση κλειδώματος οθόνης συσκευής: Για να αποτρέψετε πιθανά προβλήματα οθόνης κλειδώματος μετά την ενημέρωση, απενεργοποιήστε το κλείδωμα της οθόνης μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Κλείδωμα οθόνης > Κλείδωμα οθόνης και επιλέγοντας “Κανένα”. Θυμηθείτε, μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε ξανά την οθόνη κλειδώματος και να ρυθμίσετε τη μέθοδο που προτιμάτε (δακτυλικό αποτύπωμα, PIN, κ.λπ.) μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ενημέρωσης.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την ενημέρωση του One UI 6.1 και να εξασφαλίσετε μια πιο ομαλή μετάβαση για τη συσκευή σας Samsung Galaxy.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα